Opslag en handeling van tankcontainers

De opslag van uw goederen gebeurt in onze modere containerterminal in Moerdijk. Wij hebben ruimte voor +/- 2500 teu ADR- en niet ADR-goederen (geladen en ongeladen). Moerdijk ligt strategisch tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en gunstig ten opzichte van het Ruhrgebied. Moerdijk is bereikbaar over de weg, per binnenvaart (barge) of per spoor.

Veiligheidsvoorzieningen
De containerterminal is voorzien van alle benodigde veiligheidsvoorzieningen: zoals blusvoorzieningen, een calamiteiten unit (spill unit) en vloeistofdichte vloeren. Uiteraard beschikken wij als BRZO-bedrijf over alle vergunningen voor de langdurige opslag van uw goederen.

Bonded storage
Onze containerterminal biedt ook ruimte voor opslag van goederen met een douanestatus. Hiervoor beschikken wij over een "entrepot C" en we zijn AEO-Full gecertificeerd.

Extra services

  • Transhipments: we regelen het overpompen van chemicaliën in een andere container.
  • Blending: onze specialisten mengen chemicaliën of voegen ze samen. We pompen van tankcontainer naar tankcontainer of van tankcontainer naar tankauto of vice versa.
  • Douaneopslag- en afhandeling: we verzorgen het inklaren van goederen en de opslag van goederen met douanestatus (bonded storage) in ons containerdepot. De opmaak van T1 (transit)documenten en exportdocumentatie.
  • Reparaties aan tankcontainers: nog iets over vermelden?
  • Heel recovery: terugwinnen van de dampfase van diverse soorten gassen om gastanks te reinigen, of het voorkomen van ladingverlies.
  • Dauwpuntmetingen: we voeren dauwpuntmetingen uit om het vochtgehalte in gastanks te bepalen.

Heeft u interesse?
Heeft u interesse in deze dienst, of wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Laatste nieuws

22 09

Aanstelling operationeel manager

In het traject van verdere professionalisering van onze organisatie heeft er onlangs een procedure plaatsgevonden voor het invullen van de functie van operationeel manager. Ik ben blij u te kunnen melden dat deze is benoemd in de persoon van Herman Specht.

Herman heeft een ruime ervaring in de logistieke sector en heeft diverse leidinggevende posities bekleed en zal binnen Frans de Wit Group verantwoordelijk zijn voor de aansturing van de operationele afdelingen Transportplanning, Customer Service en het Containerdepot.

Uw contacten voor de dagdagelijkse operationele zaken (orders, orderopvolging etc.) zullen niet veranderen. Voor overige zaken kun u Herman bereiken op een van de volgende manieren:

Telefoon: +31 168 38 7075
Email: herman.specht@fransdewitgroup.com

Lees verder
23 10

New Services added: heating of acrylic acid & storage of waste

We are pleased to announce that we have extended our services by obtaining a permit for intermediate storage of ISO-tanks containing waste materials in bulk.
This enables us to serve customers with a demand for intermediate storage of their waste products and completes our abiltity to transport waste in bulk.

Furthermore, we would like to share with you, that we are currently running trials on a brand new installation that was especially designed to heat Acrylic Acid in the safest way possible.
Acrylic Acid is a product with a very small margin between the desired temperature and the point of polymerisation, for that reason regular heating by means of steam or hot-water is considered unsafe.
The installation is expected to be up and running in a few weeks from now.

Lees verder